2008. július 24., csütörtök
Első kenyérsütés
Kislakásunkba nem fér el kenyérsütő, de egy lábas igen. Aki ezt a receptet feltalálta az csókoltatik. Jó ropogós a héja. Nem kell dagasztani. Keleszteni viszont kell, na ekkor általában szundizunk Botival.
Recept:
75 dkg liszt, 1 evk/cs szár. élesztő, 2,5 tk só, 500 ml meleg víz, 100 ml tej, 1 ek méz.
Szárazakat, majd folyékonyakat összedolgozzuk, 1,5 óra pihi.
Tésztát áthajtogatni, fél óra pihi megint. 250 fokon lábast melegíteni. Majd hajtással lefele zutty a lábasba, és 20 perc fedővel, 25 perc fedő nélküli sütés.
Forrás: Mókica
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Szia! Nem vélemény, kérdés. Végig 250 fokon sütöd a kenyérkét? És hány hajtást csinálsz? Amatőr, nagyon amatőr Anna
A recept szerint igen úgy kell, de én picit visszaveszem a hőfokot 200 ra, amikor leveszem a fedőt, hogy ne égjen meg, de majd kitapasztalod.
Hajtás: kicsit kilapítod, majd jobbról, balról, alulról, felülről is behajtom, és megfordítom, hogy ne hajtódjon szét. Egyszer végzem ezt a műveletet:) Nem tudom, értehetően írtam? Írj ha nem érted!
Majd mesélj, milyen lett!
Én is érdeklődöm, mert tetszik az ötlet! Kikened a lábast bármivel?
És mennyire ragad ez a tészta? Sok liszt kell a dagasztásánál? Lehet, hogy hülyeségeket kérdezek. És milyen lábasba tetted? Tök hagyományos, zománcozott. Vagy másfélében is jó?
Barbi: nem kenem ki semmivel, nem írta, de nem is kell, bármilyen lábosban jó, sőt hallottam, hogy jénaiban is lehet sütni.
Nem ragad a tészta, olyan pogácsa szerű.
Enyém teflon belül, könnyen kiesett belőle.
Majd írd meg milyen lett!
Köszi Judit! Olyan guszta, hogy ki kell próbálnom! Majd jelentek. :D
A jénai eszembe sem jutott, pedig remek ötlet. Most már az a legnagyobb problémám, hogy a kisebbe vagy a nagyobba passzintsam majd a tésztát! ;D
Megjegyzés küldése