2010. április 5., hétfő

Hogyan legyünk házitündérek

Fél óránál többet nem szeretek konyhában tölteni. Abszolút kisgyerekes anyukáknak való süti. Reggel friss meleg briósra ébred a család, figyelem!
ESTE CSINÁLD (5 perces meló):
Két egész tojást egy tálban összekeverek, teszek bele 3 ek. porcukrot, majd 2 ek. langyos tejben fél élesztőt vagy félcsomag szár.élesztőt elkeverek. Zutty a tojáshoz öntöm. Ebbe teszek 30 dkg lisztet és 12 dkg olvasztott vajat. Összekeverem egy kanállal, amíg ragacsosan, de valahogy összeáll (nem kell dagasztani, csak a tálban keverd össze) Betakarom, bedobom a hűtőbe. Tepsibe tegyél sütőpapírt! Menj aludni:)))
REGGEL:
Sütőt kapcsold be. A tésztát oszd el nyolc felé, mindegyikből csinálj egy hurkát majd csigabigába tekerd fel. Tetejét tojással kend meg, szórj rá bőven kristálycukrot. Dobd be a sütőbe. 10-15 perc, 220 fokon.

21 megjegyzés:

Fércművek írta...

Ezt ki fogom próbálni. Köszi. :)

boGár krea írta...

Én is! :)
Ezt szeretem: gyorsan, finomat és a többiek csak azt látják, hogy anya milyen nagyszerű!!! :D

Judit írta...

brigi: igen, ezt tökéletesen megfogalmaztad:)))ez pont ilyen:)

Carrie írta...

Hű, ezt elmentem én is! :-)
Köszi!

Barbi írta...

Kösziiii! :D

S. Viki írta...

Ez nagyon jó! Ügyi vagy!

Viki írta...

De jóóóó! Pont valami ilyesmin gondolkozom napok óta, csak lusta voltam receptet vadászni. Köszi!!!

Réka írta...

Kipróbáltam, és bejött. A férjem istennőnek nevezett. :) Köszi!
Egyébként azoknak, akik méricskélni se szeretnek, a liszt 3 cup (azaz 3x2,5 dl). ;)

Judit írta...

De jó Réka!!:)))

Iza írta...

Nagyon fincsi lett! Épp most azt lakmározom! Köszi a receptet. :D

Judit írta...

Szívesen Iza!

Zelnice írta...

Szuper, ez kipróbálásért kiált!

Zsuzska írta...

A receptet ma teszteltem! Igazad volt: gyors, egyszerű, hatásos. És nagyon finom. Köszönjük szépen!

Judit írta...

Zsuzska! Szívesen:)))

Zsófi írta...

Kipróbáltuk már mi is, köszi a receptet!

Judit írta...

Szívesen, akkor már egyre több házi tündérünk van:)

Lívi írta...

Szia Judit!
Ennek reggelre meg kellene kelnie, ugye? Mert az enyémmel semmi nem történk :-(

Judit írta...

Kicsit megkel, igen. De ha sütés végére meg finom, akkor semmi gond. Ízre milyen lett?

Lívi írta...

hát, reggel gyorsan bevetettem mindenféle trükköket: dagasztottam, kelesztettem ezerrel, hogy kisüljön valami ehető, mert egy morzsányi kenyér sem volt itthon.
Végülis elfogyott (éhesek voltunk :-D), csak úgy gondoltam, hogy a tied valószínűleg egész más lehet, mint az enyém.

majusvan írta...

Már rég készültem, bemásoltam a receptes füzetembe is, aztán végül csak tegnap este készítettem elő, ma reggel kisült és el is fogyott, pedig csak hárman vagyunk:). Köszi a receptet.

Judit írta...

Nem kellett tukmálni gondolom:))))