2011. február 22., kedd

Kagylótészta

Először egy újságban láttam a receptet, de ahhoz annyi hozzávaló kellett, hogy inkább hazaiból dolgoztam. Kifőzök 40 deka óriáskagylótésztát, lecsöpögtetem. Serpenyőben egy fej hagymát dinsztelek, aztán rá 50 deka kockára vágott csirkemellet (lehet pulyka is). Fehéresre sütöm, aztán rá só, bors, meg ami itthon van fűszer, én provance-i keveréket szoktam de ma nem volt itthon, így gyros fűszerrel ízesítettem. És még kell egy evőkanál csípős paprikakrém. Az egészet aprítógépben egy egész tojással összeaprítom. Ha kész, beletöltjük a kagylókba. Felfelé legyen a nyílás, tetejére sűrű tejszínt kentem, jénaiban alján kicsi zsiradékkal megsütöttem, 250 fokon 20-30 perc. Nekem két rétegben fért a jénaiba, így mindkét rétegre kell tejszín 2-2 deci, hogy szaftos legyen.
Kisgyerekeseknek nagyon ajánlom (gyerek megeszi, hiszen tééészta)
Ez az alap, és amit még bele lehet rakni pluszban: reszelt sajt, sok snidling vagy petrezselyem....erről jut eszembe Botinak így rejtem el a vitaminokat a kajákban, hogy a nemszeretem dolgokból krémlevest vagy szószt készítek mondjuk tésztával:)))

40 dkg kagylótészta
50 deka kockára vágott cs.vagy pulykamell
1 fej hagyma
só, bors, húsfűszer
1 tojás
4 deci tejszín

4 megjegyzés:

Fércművek írta...

Jól hangzik. :)

Nálunk csak az a gond, hogy a tésztát semmilyen szósz nem érheti. Úgyhogy még régebben kigondoltam, hogy magába a tésztába kellene belegyúrni a nem szeretem dolgokat. :)

Judit írta...

Csak úgy magában eszik? ú, az nagyon natúr:))))

Zsuzska írta...

Én éppen a napokban szereztem be óriás kagylótésztát. Úgyhogy jókor jött a recepted :) Köszi !

Délka írta...

Nagyon jónak tűnik a recept! Ki fogom próbálni a napokban. Nálunk is nagy sikere van a tésztának:)