2011. december 15., csütörtök

Mézeskalács






Mai napot a mézeseknek szenteltem. Kipróbáltuk a bolti díszítő cukormázat, a díszítő tollakat  és a drazsét is. Ha nem lettek volna, Boti akkor is nagy örömmel díszített volna mással, de két gyerek mellett nem volt kedvem maszatolni még tojásfehérje-cukor mázzal még. Amúgy az a legszebb.A tubusos tollakból nehéz kinyomni a cuccot, ne vegyetek ilyet. (ötker)
Receptem:
60 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 teáskanál szódabikarbóna
2 tojás
20 dkg méz
2 evk. margarin
2 teáskanál fahéj
0,5 teáskanál őrölt szegfűszeg
Összedolgozás után picit pihentetni kell, pár órát. Elég lágy ragadós, lisztezni kell rendesen nyújtáskor.
félcentisre szoktam. 180 fokon, 5 perc. Nagyon hamar sül!!!!
Aszalt szilva került idén a tetejére, nagyon jó vele!!!


5 megjegyzés:

Kaccat írta...

nagyon édes :-)
gyors cukormáz, amit gyerekek mellett is el lehet készíteni.
Porcukor és pár csepp citrom vagy narancs leve. Óvatosan kell adagolni, hogy ne legyen túl folyós, de azért össze lehessen keverni, ugyanúgy szilárdul mint a tojásos vagy bolti. (Ha kicsit hígabb lesz az sem baj, az is rászárad, csak átlátszó lesz. Lehet kísérletezni szörppel is) Érdemes kisebb adagokban csinálni, bár mikróban újra folyóssá lehet tenni, de akkor olvad a cukor, és nem marad fehér.

Viki írta...

az a szalagos mézeskalácsszív bámulatos!!!! ha nem haragszol, ezt koppintani fogom!:)
a Dr. ötkeres tényleg elég vacak, a Welton viszont tök jó és könnyen kijön.

Judit írta...

Kaccat: de jó köszi a tippeket!!!
Viki: ha legközelebb is erre fanyalodok, akkor azt veszek!

Judit írta...

Persze vidd a szívet:)

Viki írta...

viszem, köszi!:)